Előfizetői tartalom

Letette a fegyvert Svájc, aláírják a megállapodást

Portfolio
Szeptemberben a G20-as csúcstalálkozón fontos előrelépés történt az adócsalás elleni harcban, a kormányok bejelentették, hogy az új globális sztenderdek szerint elvárják az automatikus információcserét az országok között. Az eddig távol maradó Svájc az OECD konvencióját ma fogja aláírni, ami azt jelenti, hogy adózási kérdésekben együtt kell működniük a többi országgal. Az új szabályokat azonban még a saját jogrendszerbe is be kell ültetni, a parlamenti egyeztetések miatt erre várhatóan csak 2014-ben kerül sor - írja a Financial Times.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Az adócsalás és adóelkerülés elleni harc a kormányok részéről igazán a válság kitörését követően erősödött fel, ma már azt mondhatjuk, hogy a nagy offshore központok is egyre inkább beadják a derekukat és együttműködőek a hatóságokkal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés