Előfizetői tartalom

A kötvénygurunak meg kell elégednie a második hellyel

Portfolio
Kulcsfontosságúnak nevezhető 2013, mert ebben az évben indultak el globálisan a befektetők igazán a kötvények felől a részvények irányába, amely az alapkezelési piacon is érzékeltette hatását. A világ legnagyobb alapjának számító Pimco abszolút hozamú kötvényalap történetének legnagyobb tőkekivonását szenvedte el, az alulteljesítés pedig azt jelentette, hogy október végétől a világ legnagyobb befektetési alapja cím a Vanguardra szállt, méghozzá az amerikai részvénypiacot lekövető indexalapjukra. Szakértők szerint egyre kevesebb a lehetőség a kötvénypiacon, a legjobb időszakot magunk mögött hagytuk, a befektetők pedig, ha lassan is, de kezdenek a részvények irányába nyitni. A Vanguard alapja természetesen azért is tudott 251 milliárd dollárosra nőni, mert ebben az évben közel 30%-os hozamot értek el - írja a Bloomberg.

A Pimco vezetője, Bill Gross számos címet tudhat magáénak, egészen mostanáig többek között ő kezelte a világ legnagyobb befektetési alapját, a Pimco Total Return Fund-ot, amely egyben a legnagyobb kötvényalapja volt. Az utóbbi hónapokban azonban az alulteljesítés miatt sok befektető hagyta ott az alapot, 2013 eleje óta 37,5 milliárd dollárt vontak ki az ügyfelek az alapból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés