Előfizetői tartalom

Egy kiút kínálkozik a svájci privátbankok számára

Portfolio
Svájcban az utóbbi években a privátbanki piac a teljes megújulás időszakát éli, a működési környezet drasztikus átalakulása miatt egyre több felvásárlásra került sor. A konszolidáció folytatódni fog a KPMG tanácsadó cég felmérése szerint, hiszen a jövedelmezőség biztosítása érdekében növekedési kényszerben vannak a szolgáltatók, a kezelt vagyont a duplájára kellene emelni, ráadásul 10 milliárd svájci frankos vagyon alatt nem nagyon van tér a működés mérethatékony fenntartására - íjra a Bloomberg.

A tanácsadó cég friss elemzéséből az derül ki, hogy a privátbanki és vagyonkezelői szektorban felgyorsuló fúziók és felvásárlások miatt a svájci bankoknak átlagosan meg kell duplázniuk a kezelt vagyonukat, ha egyáltalán a versenyben meg akarnak maradni. A KPMG felmérése 39 bankra terjedt ki, kétharmaduk szerint a túléléshez elengedhetetlen az ügyfélvagyonok megduplázódása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés