Előfizetői tartalom

Már a sztármenedzserek is a részvényekben bíznak

Portfolio
Az általános részvénypiaci emelkedés földrengésszerű következményekkel járt a fedezeti alappiacon, egyre több alapkezelő dönt úgy, hogy az új alapjaiknál már döntő többségében az árfolyamok emelkedésére fognak játszani, vagyis az aktív részvényalapokhoz hasonló konstrukciók jelennek meg, amelyek a részvénykiválasztást helyezik előtérbe. Szakértők szerint az amerikai részvénypiaccal szembeni jelentős alulteljesítés, a költségekre nehezedő nyomás, az ügyféligények változása vezetett oda, hogy bizonyos nagyobb szereplők új irányba nyitnak. Bár egyesek szerint a túlságosan jó részvénypiaci hangulat számlájára is írható a piaci trend, ami akár azt is jelentheti, hogy korrekciónak kell következnie - írja a Wall Street Journal.

A részvénypiaci rali több éve töretlen, érdekes következmény, hogy egyre több fedezeti alapkezelő jön ki olyan hedge fundokkal, amelyek csak long pozíciót vállalhatnak fel, vagyis a részvénykiválasztás értékelődött fel, és abban való hit, hogy a részvények árfolyama a jövőben tovább emelkedhet. Mindez azért is furcsa jelenség, mert a hedge fundok egyik fő nyereségszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés