Előfizetői tartalom

Egyre több bank érintett a devizapiaci balhéban

Portfolio
A Libor és több más bankközi kamatláb manipulációjának botránya után egy újabb világméretű pénzintézeti nyomozás indult el, ezúttal a devizapiacok manipulációját vizsgálják a nemzetközi nagybankoknál. A Financial Times értesülése szerint az eddigi 11-ről 15-re nőtt az ügyben érintett bankok száma, a gyanús devizapiaci kereskedésre utaló jeleket pedig egyre több devizapárnál keresik.

Az egyik brit pénzügyi felügyeleti hatóság, a Financial Conduct Authority, egyike azon hét szabályozó hatóságnak, amely a világméretű devizapiaci manipulációs vizsgálatban részt vesz. A lap két forrásból is úgy értesült, hogy az ügyben eddig érintett bankok száma 11-ről 15-re bővült, ennyi pénzintézettől kértek be információkat a szabályozók. Legalább nyolc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés