Előfizetői tartalom

Érdemes holnap az OTP-re figyelni

Tavalyhoz képest valamelyest emelkedő összes bevételről, megugró működési költségekről, mérsékelten emelkedő kockázati költségekről és közel 10 százalékkal csökkenő adózott eredményről számolhat be holnap hajnalban harmadik negyedéves gyorsjelentésében az OTP. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mire érdemes figyelnie a befektetőknek.

A gyorsjelentésben az alábbi pontokra figyelünk: Késedelmes hitelek aránya Csoportszinten a késedelmes hitelek állománya az elmúlt 5 évben folyamatosan emelkedett, és bár tavaly év végén már úgy tűnt, a folyamat megfordulhat, az elmúlt 2 negyedévben gyorsuló ütemben romlott a portfólió minősége, elsősorban Magyarországon, Oroszországban és Ukrajnában. Itt azt figyeljük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés