Előfizetői tartalom

Feldarabolják az MKB Bankot

MTI
|
Portfolio
A BayernLB, az MKB Bank anyavállalata közölte szerdán, hogy feldarabolja a magyar leánybankot, mert így nagyobb eséllyel tudja értékesíteni. A döntés a bank könnyebb (különböző befektetőknek, illetve esetlegesen különböző időpontban) történő eladása érdekében ésszerű lépés, ugyanakkor nem tekinthető merőben újszerű intézkedésnek, hiszen az eddigi, szerkezetátalakítással járó és az egészséges üzletágakban növekedési célokat is tartalmazó, a bank értékének növelésére hivatott stratégia egyenes folytatásának tűnik.

Mi áll a háttérben? "Kiderült, hogy az MKB egyben nem eladható" - közölte Stephan Winkelmeier, a BayernLB pénzügyi igazgatója Münchenben. A magyar leánybank egyes részeit ezért áthelyezik egy úgynevezett "rossz bankba" ezzel a bank "emészthetőbb" lesz - fogalmazott a német anyabank igazgatója. Mint mondta, a feldarabolás után bővülni fog az MKB iránt érdeklődő potenciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés