Előfizetői tartalom

Három nagy amerikai bankot is leminősítettek

Portfolio
A Standard & Poors után a Moody's is lépett, számos amerikai bankóriást minősítettek le. A Morgan Stanley, a Goldman Sachs és a JP Morgan minősítését rendre egy fokozattal rontották le. A hitelminősítő a döntést azzal indokolta, hogy Amerikában a szabályozás megváltozik, a jövőben a bajba jutott bankokat nem fogják adófizetői pénzekből kimenteni, sokkal inkább a probléma terhe a hitelezőkre hárul. A leminősítésre a legérzékenyebben a Morgan Stanley papírjai reagáltak, hiszen már csak két fokozattal vannak a bóvli kategória felett - írja a CNBC.

Az egyik nagyobb hitelminősítő, a Moody's bejelentette, hogy több bankot is leminősített, a döntés három amerikai óriás bankot is érint, így a Morgan Stanley-t, a Goldman Sachs-ot és a JP Morgan Chase-t. A Goldman, a Morgan Stanley és a JP Morgan hosszú távú adóskockázati osztályzatát a hitelminősítő egy fokozattal Baa1-re, Baa2-re és A3-ra rontotta a csütörtöki bejelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés