Előfizetői tartalom

Óriásfelvásárlás az Aberdeennél, ugrott az árfolyam

Portfolio
Több piacmozgató hír is érkezett a magyar piacon is érdekelt Aberdeen Asset Managment háza tájáról, ma reggel tették közzé az éves jelentésüket, valamint egy nagyobb felvásárlást és egy stratégiai megállapodást is az eladóval. A felvásárlásra a cég szempontjából egy nagyon jó időszakban kerül sor, a részvénykibocsátással egy közel 140 milliárd fontos vagyonkezelőt tudnak megvenni. A cég papírjai hatalmas emelkedéssel reagáltak a hírekre, 13%-os pluszban van az árfolyam.

Több fontos bejelentést is tett a mai napon a magyar alapkezelési piacon is érdekelt Aberdeen Asset Management, a skót vagyonkezelő ugyanis közzétette az éves jelentését, amely náluk szeptember 30-án zárul, ezt meghaladóan pedig egy nagyobb felvásárlásról és az eladóval kötött stratégiai együttműködésről is most értesültek a befektetők. A jelentésre kitérve több fronton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés