Előfizetői tartalom

Új banktörvényt kap Magyarország - Szabályozzák a biztosítási jutalékot is

Portfolio
Három új, a pénzügyi szektort érintő törvényjavaslatot nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek. Többek között új hitelintézeti törvény váltja fel a jelenleg hatályos 1996. évi CXII. törvényt. A változtatásra elsősorban a Bázel III. globális banki követelményrendszer EU-s átültetése miatt volt szükség. Szabályozzák a javaslatok a biztosításközvetítők jutalékát is: az egy szerződésre kifizetett jutalék összege nem lehet magasabb az adott szerződésre befolyt díj összegénél, mégpedig kötelező módon 2015 elejétől.

Törvényjavaslat a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (219 oldal) A hazai hitelintézeti szabályozás teljes újragondolását igényelte az EU-s Tőkekövetelmény irányelv átültetése és a Tőkekövetelmény rendeletnek való megfelelés - derül ki a törvényjavaslat Általános indokolásából. Hatályon kívül helyezik ezért a jelenleg hatályos, de a sok módosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés