Előfizetői tartalom

Matolcsy: Monetáris politikai fordulatot hajtunk végre

Portfolio
Az elmúlt fél évben monetáris politikai fordulatot hajtott végre és gazdaságtörténeti rekordot ért el a Magyar Nemzeti Bank, közösen a bankokkal és vállalkozásokkal. Ezt a 2010-ben indult gazdaságpolitikai fordulat tette lehetővé - mondta a Magyar Nemzeti Bank szerdai konferenciáján Matolcsy György jegybankelnök. Megvédte az egykulcsos adót, amely nélkül szerinte a Növekedési Hitelprogram sem indulhatott volna el. A Monetáris Tanács többségének szerinte eddig mindig igaza volt, van lehetőség a jövőben is további kamatcsökkentésre.

A Magyar Nemzeti Bank és a bankrendszer közös sikerének, a három hónapos időkeret és a GDP-hez viszonyított mérete miatt pedig gazdaságtörténeti rekordnak nevezte Matolcsy György a Növekedési Hitelprogramot (NHP). 2013 tavaszától monetáris politikai fordulatot hajt végre Magyarország, ami annak köszönhető, hogy 2010 közepén unortodox gazdaságpolitikai fordulat kezdődött...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái