Előfizetői tartalom

Nem lesz ingyenes a kártyás vásárlás?

Portfolio
Most már szinte biztos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben jövőre is tranzakciós illeték terheli a kártyás fizetéseket. Korábban eldőlt: havi 150 ezer forintnyi készpénzfelvétel viszont az azt igénylők számára ingyenes lesz. A kártyás fizetések illetékterhének eltörlése évi 5 milliárd forintos pluszt hozhatott volna a bankszektornak, és megelőzhető lett volna vele, hogy a kártyás fizetés hátrányba kerüljön a készpénzhasználattal szemben. Ma az is kiderült: a GVH által a bankokra kirótt 9,5 milliárd forintos bírság az idei költségvetést gazdagítja.

Kapcsolódó cikkünk2013.11.21Többlet a büdzsében - De számít ez?Várható-e és ha igen, mikor a kártyás vásárlások illetékmentességére vonatkozó jogszabály beterjesztése a kormány/NGM által? - tettük fel a kérdést a minisztérium mai online sajtótájékoztatóján. Banai Pétertől, a minisztérium helyettes államtitkárától a következő választ kaptuk: "Az őszi adóváltozások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái