Előfizetői tartalom

Újabb pénzosztásra készül az EKB!

Portfolio
Két mai német lapértesülés szerint az Európai Központi Bank újabb refinanszírozási program elindításán dolgozhat, hogy a vállalati hitelezés élénkítésén keresztül segítse a gazdasági fellendülést. A sajtóértesülések ma délelőtt érdemi részvény- és devizapiaci mozgásokat nem gyakoroltak, ami azzal is összefügghet, hogy egy ilyen új program lehetőségéről már többször is tettek említést az EKB vezető döntéshozói. Közben figyelemre méltó az, ami az eurózóna periféria országok rövid államkötvény hozamainak piacán történik. Az EKB felől egyébként az utóbbi két héten szinte naponta jelentek meg olyan jelzések, amelyek szerint a jegybank a gazdaság élénkítése, illetve az infláció lassulásának fékezése érdekében további lazító lépéseket tehet. Ezek kapcsán kiemelten fontos lesz, hogy a most pénteken megjelenő eurózóna inflációs adat hogyan alakul.

Kapcsolódó cikkünk2013.11.25Az EKB még tovább merészkedhet2013.11.20Negatív betéti rátát tervez az EKB!2013.11.13Minden lehetséges eszközt bevethet az EKB!Új program készül A Süddeutsche Zeitung információi szerint az EKB az eddigiektől eltérő tartalmú refinanszírozási programra készül. A 2011 végén, illetve 2012 elején két program keretében kiosztott bő 1000 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés