Előfizetői tartalom

Az MNB olcsó hitele lökést ad a gazdaságnak (Interjú)

Portfolio
A banki konszenzus szerint 500-700 milliárd forint fogyhat el a bankszektorban a Növekedési Hitelprogram második szakaszának 2000 milliárdjából - mondta a Portfolio.hu-nak Aladics Sándor. Az OTP kereskedelmi banki divíziójának igazgatója kiterjesztené a programot a bérlakásépítésre és az értékesítési célú lakásfejlesztésre is. A Növekedési Hitelprogramon kívül is van élet: az Eximbank által refinanszírozott hitelekben, a kereskedelmi faktoringban és a saját forrásból történő hitelezésben is hisznek a vállalati fronton egyre aktívabb OTP-nél.

Portfolio.hu: Növekedhet-e dinamikusan a vállalati hitelezés alacsony gazdasági növekedés mellett is, netán épp a vállalati hitelezés fogja beindítani gazdaságot? Aladics Sándor: Az elmúlt négy évben a válság hatására közel 2000 milliárd forinttal csökkent a bankok vállalati hitelállománya. 2013 harmadik negyedévében ugyanakkor hosszú idő után először nőtt. Szeptemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés