Előfizetői tartalom

Londoni elemző: a devizahiteles ügy ráncigálja a forintot

Portfolio
A Kúrai jogegységi döntése, illetve az erről december 16-án tartandó kollégiumi ülés nagy hatással lehet a forint kurzusára - véli a Nomura bankház londoni elemzője, Peter Attard Montalto. A londoni elemző szerint egy részleges döntés is megingathatja a forintot, a jegybank pedig az alacsony infláció miatt túl messzire merészkedhet a kamatvágásokkal. Két külföldi bank hamarosan kivonulhat, ha végre lezárul a devizahiteles ügy - tette hozzá.

A Kúria jogegységi eljárást indított a devizahitelek ügyében, az ebben illetékes kollégium ülése december 16-án lesz. Peter Attard Montalto londoni elemző szerint ez egy kulcsfontosságú dátum a forint árfolyamának szempontjából, ugyanakkor nem valószínű, hogy már aznap döntés születik a devizahitelekről azok nagy száma és komplexitása, valamint a sok megvitatandó pont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés