Előfizetői tartalom

Húzós év elé néznek a bankok

Portfolio
Alacsony banki nyereségeket, de tőkeerős európai bankokat vár a Nomura a következő két évben. A bankok az elmúlt három évhez képest túlértékeltek, de nem csak emiatt korlátozottak a szektor piaci ralijának esélyei. Nagyobb gondot jelentenek az eredményességet rontó szigorú szabályozások, amelyek a csökkenő csődkockázatok ellenére drágává teszik a forrásszerzést. Eközben a kezdődő gazdasági fellendülés ellenére várhatóan emelkednek majd a hitelezési veszteségek. Az elemzőház szerint azért akadnak még jó befektetési lehetőségek is az európai bankok között.

Így sikerült eddig 2013 a bankoknak Idén az előző évhez képest eddig átlagosan 18 százalékkal emelkedett az európai bankok részvényeinek árfolyama, elsősorban a banki fundamentumok javulásának köszönhetően. Azok a bankok mutattak az átlagnál magasabb árfolyam-emelkedést, amelyek a könyv szerinti értékükhöz képest alacsony áron forogtak. Emellett a kiváló eredményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés