Előfizetői tartalom

Egy nap alatt 50 százalékot is emelkedhetnek a magyar részvények?

Portfolio
Ma reggel 9-kor indul a hazai tőzsdén a Xetra rendszer. A rendszercsere alapos előkészítése miatt a BÉT és a brókercégek várakozásai szerint a befektetők nem sok mindent vesznek majd észre a rendszercseréből, néhány dolog azonban máshogy működik majd a Xetrán, mint a jelenleg futó MMTS II rendszeren. Az alábbiakban összegyűjtöttük a befektetőket érintő legfontosabb változásokat. A címben feltett kérdésre egyébként NEM a válasz, mert bár az új rendszerben változik a nagyobb ármozgások kezelése, a 15 illetve 20 százalékos maximális napi elmozdulást lehetővé tevő limit nem változik.

Milyen változást észlelnek majd a befektetők a tőzsdei kereskedésben a Xetra bevezetését követően? A BÉT és a brókercégek azt mondják, a befektetők nem sok mindent vesznek majd észre a rendszercseréből, néhány változásra azonban érdemes felhívni a figyelmet: egyes termékeknél változik a kereskedési modell, új ajánlattípusokat is bevezetnek és változik az egyes ajánlatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés