Előfizetői tartalom

Egyes bankok csak szenvednek, mások száguldanak

Portfolio
Miközben a magyar bankszektor nyereségének nagy részét az OTP termeli, a nemzetközi színtéren elbújhat a régiós társak mögött. Az osztrák bankokhoz hasonlóan továbbra is a gyengébben teljesítők táborához tartozik, amiben persze a bankadó és más magyar kihívások is benne vannak. Az üzleti környezetben megmutatkozó különbség jól tükröződik a bankok piaci értékeltségében is. Cikkünkben hat régiós nagybank teljesítményét vizsgáljuk meg különböző szempontok alapján, a harmadik negyedéves gyorsjelentések ismeretében.

Méret, érték és profit. Ki mekkora most? Cikkünkben ezúttal is a magyar OTP-t, az osztrák Erstét és Raiffeisent, a lengyel PKO-t és Pekaót, valamint a cseh Komercnit vizsgáljuk meg, illetve hasonlítjuk össze különböző mutatók szerint. A piac értékítélete alapján nem változott az utóbbi hónapokban a bankok érték szerinti sorrendje: az OTP éri a legkevesebbet, legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés