Előfizetői tartalom

Fitch: az osztrák bankok jövőre akár ki is vonulhatnak Magyarországról

Portfolio
Az osztrák bankok hazai működési környezetének javulása kiegyensúlyozhatja a KKE-régióba tartozó leányvállalatok várhatóan vegyes teljesítményét - írja a Fitch az osztrák bankszektorról szóló 2014-es előrejelzésében. Ez alátámasztja a Fitch stabil kilátásait a szektorra nézve. Ugyanakkor a magyar és a román kitettségük negatívan befolyásolhatja az osztrák bankok 2014-es eredményét, sőt, a Fitch szerint elgondolkozhatnak akár azon is, hogy teljesen kivonuljanak Magyarországról.

Az osztrák bankok kihasználhatják a javuló működési környezet adta lehetőségeket, jövőre ugyanis a Fitch szerint az osztrák GDP 1,4 százalékkal nőhet, ugyanakkor a hitelezés és a bevételek egyelőre továbbra is alacsony szinten maradhatnak, amíg a szektorba vetett bizalom újra megerősödik. A gazdasági fellendülés következtében az osztrák bankok eszközeinek minősége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés