Előfizetői tartalom

Orrba verik a Wall Streetet az új banki szabályozással?

Portfolio
Az elemzők többsége még éppen elfogadhatónak találja az új Volcker-szabályt, ugyanakkor úgy látják, hogy a jogi szöveg értelmezése sok esetben homályos lehet. Az új törvény miatt jelentősen megnehezedhetnek a bankok kockázatkezelési módszerei és több milliárd dolláros költségekkel is járhat a bankok működésének átállítása. A Volcker-szabály 2015 júniusában lép majd érvénybe.

Elkészült az Egyesült Államokban a bankok működését szigorítani szándékozó Volcker-szabály végleges formája. A szabályozás megalkotásában öt pénzügyi felügyeleti szerv vett részt, köztük az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve is:Kapcsolódó cikkünk2013.12.10Itt a Volcker-szabály: vége a saját számlás kereskedésnek az USA-banRöviden összefoglalva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés