Előfizetői tartalom

Tőkeemelésre szorulhatnak az osztrák bankok

Portfolio
Az osztrák bankok idén jelentősen megerősítették tőkehelyzetüket, de tovább kell javítaniuk tőkemutatóikat - derül ki az osztrák jegybank féléves pénzügyi stabilitási jelentéséből. A jelentős keleti tőkekitettségük miatt is szükség lehet erre, különösen nem sokkal az EKB nagy eszközátvilágítása előtt - írja a Reuters.

Az osztrák jegybank jelentése szerint az ország bankjainak jelentős KKE-régiós hitelkitettsége miatt tovább kell erősíteniük tőkehelyzetüket. A központi bank óva intette a bankokat az orosz és a török piactól az ottani magas kockázatok miatt. A tőkehelyzet megerősítésére sarkallják a bankokat ezek mellett a szigorodó szabályozások is, illetve a bankoknak az állami mentőcsomagokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés