Előfizetői tartalom

Devizahitelek: ma dönthet a Kúria, az MNB is segít

Portfolio
Legkorábban ma hozhat jogegységi határozatot a Kúria Polgári Kollégiuma abban a hét kérdésben, amelyet a devizahitelekkel kapcsolatban fogalmazott meg. A tárgyalt problémák közül az egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés sorsa a legérdekesebb. A Napi Gazdaság úgy tudja, a szakmai, közgazdasági szakértelmet igénylő kérdésekben a Magyar Nemzeti Bank segíti véleményével a Kúriát.

A Kúria Polgári Kollégiuma ma az alábbi hét kérdésről foglalhat állást, egyáltalán nem biztos azonban, hogy ma végleges döntés is születik. Nem mind a hét kérdés tűnik azonban relevánsnak a Kúria eljárásának várható hatásai szempontjából: nagy valószínűséggel sem azt nem vitatja majd a Kúria, hogy állt deviza a devizahitelek mögött, sem pedig azt, hogy az árfolyamváltozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés