Előfizetői tartalom

Itt vannak az első elemzői reakciók a Kúria döntésére

Portfolio
Nem született nagy meglepetés, de benne volt a levegőben egy szokatlan döntés lehetősége is - értékelte a Kúria devizahitelekkel kapcsolatban hozott döntését Timothy Ash, a Standard Bank elemzője. A JP Morgan elemzői szerint várhatóan tovább húzódik a devizahitelesek megmentése, mivel nem született döntés a szerződésmódosítások jogosságáról, de legfeljebb az áprilisi választások előtt lépni fog a kormány.

A mai nappal a Kúria nem alkotott olyan elégséges jogi bázist a kormányzat részére, amely alapján a devizahiteles csomag részleteit meghatározhatnák - vélik a JP Morgan elemzői. Mivel nem született döntés a devizaadósok számára előnytelen egyoldalú szerződésmódosításokról, a kormányzat valószínűleg továbbra sem áll elő devizahiteles csomagjával. Várhatóan megvárják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés