Előfizetői tartalom

Magas rangú bankárt adtak ki Amerikának

Portfolio
Két hónappal ezelőtt fogták el olaszországi nyaralásán a UBS volt vezetőjét, az utóbbi időszakot egy helyi börtönben töltötte Raoul Weil, viszont pénteken kiadták Amerikának, és ma már bíróság elé is áll Floridában. Szakértők szerint nagy jelentőségű az ügy, hiszen újabb lökést adhat a hatóságoknak az adócsalás elleni harcban. Bár az európai offshore központok mellett érdemes lenne a manapság nagyon keresett ázsiai és közel-keleti pénzügyi központoknál is nagyobb transzparenciát megkövetelni - írja a Reuters.

A válság kitörése előtt Raoul Weil vezette a svájci bankóriás UBS vagyonkezelési divízióját, a bank harmadik legnagyobb embere volt, azonban az amerikai ügyfelekkel kapcsolatos adócsalási vádak miatt a cégtől mennie kellett. Weil ellen az amerikai hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki 2009 elején, mivel a hatóságok szerint adócsalásban segédkezett 17 000 amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés