Előfizetői tartalom

Draghi kifakadt a bankszanálási tervekkel kapcsolatban

Portfolio
Az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi szerint az euróövezet bankszanálási tervei túlságosan bonyolultak, ezért nem valószínű, hogy megfelelően működnek majd - írja a Bloomberg hírügynökség. Szerinte egy nem csak nevében egységes bankszanálási mechanizmusra van szükség, a bajba jutó bankok sorsáról pedig gyors döntéseket kell hozni.

Az euróövezet vezetői tavaly arról döntöttek, hogy meg kell szüntetni a csődhelyzetbe kerülő bankok és az eurózóna adósságválsága közötti kapcsolatot, ennek pedig egyik fontos eszköze az EKB pénzügyi felügyeleti funkcióval való ellátása. Az Európai Bizottság pedig egy egységes szanálási mechanizmus felállítását szorgalmazza ugyanezen célból. "Tartok tőle, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés