FONTOS Itt a hét legfontosabb híre: csökken az amerikai infláció
 
Előfizetői tartalom

Ágyúval verébre - Van aggódnivalójuk az alapkezelőknek?

Portfolio
Amerikához hasonlóan Európában is újragondolják a befektetési alapkezelőkre vonatkozó szabályozást, a napokban fogadtak el egy olyan tervezetet, amely szerint a nagyobb alapkezelőket akár rendszerszintű kockázatot jelentő intézménynek is minősíthetnek. A politikusok szerint a pénzügyi stabilitás érdekében nemcsak a bankok, hanem az alapkezelők esetében is szigorítások szükségesek. Szakértők szerint viszont az alapkezelők sok tekintetben különböznek a bankoktól, nem lehet őket egy kalap alatt említeni, és valós veszély, hogy túlszabályozzák a szektort. Utóbbi nagy probléma, mert a szigorúbb szabályok egyes szereplők számára jelentős költséget jelenthetnek - írja a Financial Times.

A válságot követően a világban egyértelműen fokozódott a piaci szabályozás, érthetően a politikusok és a hatóságok minimálisra akarják csökkenteni az esélyét, hogy egy újabb világégés bekövetkezzen. A változások többek között a bankszektorban láthatók mindenki számára, viszont egy új irányvonal, hogy egyéb pénzügyi intézményeket, így például az alapkezelőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés