Előfizetői tartalom

Hivatalosan is eladták a TV2-t

Portfolio
A hétvégén megjelenő információkat ma a TV2 hivatalosan is megerősítette, közleményükben leírták, hogy ténylegesen eladták a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Zrt., a ProSiebenSat.1 után az új tulajdonos Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató. A német médiacég a magyar mellett a romániai érdekeltségétől is megvált. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit lehet tudni, hogy a tulajdonosváltás után is a korábban meghatározott stratégia mentén folytatja a cég a tevékenységét. Az akár 20 milliárd forintot is meghaladó vételárat a csatorna jelenlegi vezetése nem tudta volna kifizetni, Simon Zsolt is elismerte, hogy magyar befektetők állnak mögötte, akik finanszírozták a tranzakciót, kilétüket azonban homály fedi.

Már szombaton arról lehetett híreket hallani, hogy a TV2-t értékesítették, méghozzá a jelenlegi vezérigazgatónak és gazdasági igazgatónak, azonban a mai napon vált hivatalossá a tranzakció. A TV2 közleménye szerint a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Zrt. új tulajdonosa Simon Zsolt, jelenlegi vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató. A közlemény szövege szerint a ProSiebenSat.1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés