Előfizetői tartalom

Bizakodók az elemzők - Megindulhatnak a felvásárlások

Portfolio
A globális fúziók és felvásárlások piacán meghatározó szegmensét jelentik a közepes méretű (10 és 250 millió dollár közötti) tranzakciók, egy friss elemzés szerint éves szinten mind értékben, mind darabszámban visszaesés volt jellemző a piacra. Elemzők szerint a piac csökkenése elsősorban a visszafogott amerikai tranzakciók számlájára írható, például a nagyobb részvénypiaci emelkedés a tranzakciók árazását túlságosan megemelte, ami elijesztette a vásárlókat. Ennek ellenére a legtöbb adásvétel Ázsiához és Amerikához köthető, míg iparági szinten a legforróbb szegmensek az ipar-vegyipar vagy éppen a technológia. A kilátások kedvezőek, mind a szakmai, mind a pénzügyi befektetőknél nagyobb pénzügyi források érhetők el, amit egy idő után el is fognak költeni.

A várakozásokkal ellentétben visszaesett az aktivitás A globális fúziók és felvásárlások piacának jelenleg is az alapját a közepes méretű (10 és 250 millió dollár közötti) tranzakciók jelentik, sajnálatos módon 2013-ban nem tudott az általános piaci folyamatoktól elszakadni ez a részszegmens sem, a lefelé mutató trend átgyűrűzött a mid-market szegmensbe is. A tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés