Előfizetői tartalom

Jelentősen csökkentek a viszontbiztosítási díjak

Portfolio
A biztosítók viszontbiztosítási költségei másfél évtizede nem látott csökkenést mutatnak, ugyanis különösen a természeti katasztrófák ellen új alternatívákkal védekezhetnek - írja a Financial Times. Az óévben viszonylag kevés természeti katasztrófa történt, és a viszontbiztosítási piacon élesedik a verseny. Mindez a biztosítási díjak általános csökkenéséhez is vezethet.

Az éves szerződések megújításánál a biztosítók egyes fontos viszontbiztosítási területeken akár 25 százalékkal is alacsonyabb díjakat fizethetnek - árulták el a lapnak vezető alkuszok. Amerikában például az ingatlanok természeti katasztrófák elleni viszontbiztosítása több mint negyedével, világszinten sok piacon körülbelül 15 százalékkal csökkent. Guy Carpenter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés