Bank

Erste: mi maradunk

Portfolio
Állásfoglalást adott ki az Erste Group arról, hogy nem vonul ki Magyarországról. Amiatt kényszerülhetett erre a hitelintézet, hogy a sajtóban a hétvégén ezzel ellentétes értesülés jelent meg.
Kormányzati forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap a hétvégén azt írta, hogy elképzelhető: a Raiffeisenhez hasonlóan szintén osztrák Erste Bankra is vételi szándék születik, méghozzá - áttételesen ugyan - az állami oldalról."Az Erste Bank elkötelezett a magyar piac és magyarországi ügyfelei mellett. A tulajdonos bízik az Erste Bank Hungary Zrt. menedzsmentjében és abban, hogy a magyarországi leányvállalat megújulását célzó üzleti stratégia sikeres megvalósításával a bank belátható időn belül ismét nyereségesen működik majd." - reagált erre most a pénzintézet.

Erste: mi maradunk
Ahogy a fenti ábrán látható, az elmúlt években jelentős veszteségeket szenvedett el Magyarországon a bank. 2011-es vesztesége meghaladta az előző kilenc év teljes nyereségét, amiben a végtörlesztés, a bankadó, a hitelportfólió romlása és a korábbinál szigorúbb céltartalékolás egyaránt szerepet játszott. Tavaly a magyar számviteli szabályok szerint 11,1 milliárd forintos veszteséget szenvedett el az Erste Bank Hungary, és most a nyereséges működés helyreállításán dolgoznak.

Korábban a CIB és az UniCredit tulajdonosa is jelezte, hogy maradni kíván a magyar piacon:A Raiffeisen viszont jelezte, hogy nem zárja ki a kivonulást, az MKB tulajdonosának pedig 2016-ig kell elhagynia a piacot.A Raiffeisen iránt, úgy hírlik, már érdeklődő is akadt:

Erste: mi maradunk
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
jamie dimon_getty