Előfizetői tartalom

Citigroup: üdvözölte volna a piac a Raiffeisen kivonulását

Portfolio
Üdvözölte volna a piac a magyar leánybank eladását, mivel azonban ez egyelőre elmarad, rövid távon gyengén alakulhat a Raiffeisen árfolyama - vélik a Citigroup elemzői. Jókora tőkeemelést is bejelentett szerdán a Raiffeisen, a részvényszám közel 40%-os emelkedésének hígító hatása azonban az elemzők szerint nem okoz majd drasztikus árfolyamesést, hiszen régóta árazza már ezt a piac. A bank papírjait mindazonáltal eladásra ajánlják.

Több fontos bejelentést is tett szerdán a Raiffeisen: Fél éven belül 2-2,5 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre. Egy éven belül alárendelt tőkeinstrumentumok kibocsátásával is erősíti tőkeszerkezetetét. Kettős a cél: felkészülés a Bázel III. szabályokra és a 2,5 milliárd eurós állami "részvételi tőke" visszafizetése. A jelen körülmények mellett,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés