Előfizetői tartalom

Nyereségessé tenné a Credit Suisse amerikai privátbankját

Portfolio
Nem teheti meg Svájc egyik legnagyobb bankja, hogy ne fordítson nagyobb erőforrásokat az amerikai operációjának feltámasztására, a 2000-es akvizíció óta ugyanis veszteséges az üzletág. Tavaly neveztek ki új vezetőt Amerikában, a cél az, hogy a legvagyonosabb ügyfélszegmenseket szolgálják ki, amelyek akár 50 millió dollárnál is több vagyonnal rendelkeznek. A jövedelmezőséget javíthatja, hogy tavaly jöttek ki először az ultra-vagyonos ügyfelekre specializált jelzáloghitel konstrukcióval. Szakértők szerint jó irányba tett lépésről van szó, viszont nehéz lesz a bankóriásnak Amerikában változásokat elérni, mert nem értek el még kritikus tömeget és túl nagy költséget allokál az anyabank erre a részre - írja a Reuters.

A svájci bankóriás Credit Suisse esetében az amerikai operáció csak minimális szerepet tölt be, ha az árbevételt nézzük, azonban a veszteséges üzletág feltámasztása egyre fontosabbá vált a bank számára. A bank több országban is felülvizsgálta a tevékenységét, azonban szakértők szerint sem teheti meg, hogy a világ egyik fő vagyonkezelési piacán ne legyen jelen. A cél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés