Előfizetői tartalom

Újabb bankokat üdvözölhetünk Magyarországon

Portfolio
Tavaly a takarékszövetkezetek újonnan alapított integrációs szervezetéből néhány takarék kimaradt, ugyanis bankká alakulási kérelmet nyújtottak be az MNB-nek. Ezek közül a jegybank engedélyével a Duna Takarék már tavaly szeptemberben bankká alakult, december eleje óta a Buda Takarék, a mai naptól pedig a kazincbarcikai székhelyű Takarék is bankként folytatja működését.

A takarékszövetkezetek tavaly alapított új integrációs szervezetébe (Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete - SZHISZ) normál esetben minden szövetkezeti hitelintézetnek kötelező volt a belépés. Volt azonban egy fontos kivétel, ami miatt ebből több takarék is kimaradt: a bankká alakulási kérelmet beadó takarékoknak nem kellett belépniük.Az integrációból kimaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés