Bank

A Fed is nyomoz a bankoknál a devizapiaci botrány miatt

Portfolio
Az amerikai jegybank is nyomozást folytat a világ legnagyobb bankjainál, hogy felderítsék, manipulálták-e a pénzintézetek a devizapiacokat - írja a Bloomberg bennfentestől származó információira hivatkozva.
Ahogyan arról tavaly novemberben is írtunk, a világ több országának szabályozói azt vizsgálják a legnagyobb bankoknál, hogy vajon manipulálták-e a devizaárfolyamokat, hogy ezzel profitra tegyenek szert. A gyanú szerint a bankok az úgynevezett WM/Reuters fixing benchmarkokat mozdíthatták el számukra kedvező irányba. A legfontosabb londoni délutáni devizapiaci benchmarkot minden nap helyi idő szerint 16 órakor számítják ki egy 60 másodperces időszakban a beadott ajánlatok alapján. Ez a számított devizaárfolyam számos határidős és derivatív ügylet értékét meghatározza. A devizapiaci kereskedők a "zárás felrobbantásának" (banging the close) szokták hívni, amikor hatalmas ajánlatokkal jelentősen elmozdítják a benchmarkot.

A Financial Times novemberben két forrásból is úgy értesült, hogy az ügyben eddig érintett bankok száma 11-ről 15-re bővült, ennyi pénzintézettől kértek be addig információkat a szabályozók. A Bloomberg hírügynökség úgy tudja, hogy az amerikai jegybank is részt vesz a nyomozásban. Legalább nyolc nemzetközi nagybanknál folyik szabályozói vizsgálat, ezek a Barclays, a Citigroup, a Deutsche Bank, a Goldman Sachs, az HSBC, a JPMorgan Chase, a Royal Bank of Scotland és a UBS. Az utóbbi bankok ismerték el eddig, hogy nyomozás zajlik náluk, de több másik nagybank, például a Llyods, a Credit Suisse és a Sotiete General is érintett lehet az ügyben.

A világ teljes devizapiaci kereskedési volumenének több mint fele a Deutsche Bank, a Citigroup, a Barclays és a UBS bankokon keresztül zajlik, ezért ezek a bankok lehetnek a legnagyobb vesztesei a devizapiaci botránynak.

Kapcsolódó cikkeink:
European parliament building, Brussels, Belgium
kína
Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hsbc_shutter