Bank

FBI: kézmozdulatokkal manipuláltak a kereskedők

Portfolio
Az FBI belső dokumentuma szerint a Wall Street-i traderek a derivatív piacot manipulálhatták, és előre ismert információk alapján kereskedtek, ami a Fannie Mae és a Freddie Mac állami jelzálogfinanszírozókat érzékenyen érinthette - írja a Reuters.
A hírügynökség birtokába jutott FBI dokumentum szerint a Wall Street-i kereskedők egyszerű módszerekkel, például kézmozdulatokkal, telefonok csengőhangjával és egyéb ehhez hasonló módszerekkel játszottak össze annak érdekében, hogy manipulálják a derivatív piacok egyes árfolyamait, illetve bennfentes információk alapján kereskedjenek a Fannie Mae és a Freddie Mac ellen. Az állami jelzálogfinanszírozók hatalmas, piacmozgató ajánlatai előtt például pozíciót nyitottak a kereskedők, így az árfolyam változásából nyereségre tettek szert. Így viszont a Fannie Mae és a Freddie Mac megbízásai drágábban teljesültek, mintha nem tudtak volna a nagy ajánlatokról a kereskedők.

Az FBI információi egy amerikai nagybank korábbi magas beosztású alkalmazottjától és egy kanadai bank egyik alkalmazottjától származnak, illetve a nyomozóhatóság 2012 és 2013 között több kihallgatást is tartott banki alkalmazottak körében. Az amerikai bank egykori alkalmazottja szerint 50-100 millió dollárnyi nyereséget termelt a pénzintézetnek az előre ismert információk alapján történő kereskedés.

Az FBI napvilágra került dokumentuma egy újabb jele annak, hogy a szabályozók még hagytak fel a pénzintézetek átvizsgálásával. A Libor manipulációja miatt eddig Amerikában és Európában 10 bankot és pénzintézetet összesen 6 milliárd dollárnyi bírság megfizetésére köteleztek, de például a devizapiacok és az arany árfolyamának lehetséges manipulációját is vizsgálják.
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mogo_sajat