Előfizetői tartalom

Hitét vesztette Brazíliában a kötvénykirály

Portfolio
A 2013-as esztendőben várttól elmaradó teljesítményt hozott a világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Bill Gross, részben a rossz teljesítményekért a brazil papírokat okolta a guru, aki egy konferencián elmondta, hogy már nem is számít náluk kedvencnek az ország. Sokat várt Gross a Brazil kötvényektől, azonban a hozamemelkedés végül a helyi devizás kötvények 11%-os veszteségét okozta dollárban számítva. Mexikó esetében viszont a véleményük nem változott, attraktívnak tartják a piacot - írja a Bloomberg.

A világ legnagyobb kötvényalapját kezelő szakember, Bill Gross tavaly nagyon rossz teljesítményt hozott, többek között azért, mert kedvezőtlen irányba vett fel pozíciókat Brazíliában. Az Allianz Csoporthoz tartozó Pimco társalapítója és befektetési vezetője szerint számukra már nem tekinthető Brazília preferált országnak a feltörekvő piacokon. A szakember erről egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés