Előfizetői tartalom

Nehéz év vár a vállalati kötvényekre

Portfolio
A vállalati kötvények idei évi kilátásiról közölt nemrégiben elemzést a Morningstar, melyben kitért a tavalyi évi teljesítményekre is: 2013 az emelkedő hozamok miatt nem a kötvények éve volt. A hozamokat ugyanakkor az idei évben visszafoghatják a szűk spreadek, valamint a várhatóan emelkedő kamatok. Az egyes szektorok közül a pénzügy a tavalyi év során felülteljesítő volt, ami folytatódhat, ha a piaci környezetet alacsony volatilitás jellemzi majd. A kockázatok között 2014-ben is az egyedi, cégspecifikus kockázatok dominálhatnak, melyek mértéküket tekintve vélhetően nem lesznek magasabbak, mint 2013-ban.

Nem a kötvények éve volt 2013 Az emelkedő kamatok nem kedveztek az eszközosztály teljesítményének a tavalyi évben, az egyes szektorok közül a vállalati kötvények mintegy 1,5%-os leértékelődést produkáltak a Morningstar Corporate Bond Index alapján, míg az amerikai állampapírokat reprezentáló US Treasury Index 2,5% körüli veszteséget hozott össze, a US Agency Index pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés