Előfizetői tartalom

Van hova fejlődniük a hazai kezdő vállalkozásoknak

Portfolio
Évente rendkívül sok magánszemély alapít első vállalkozást, a startupok nagyobb része viszont olyan alapítókkal büszkélkedhet, amelyek már korábban is aktívak voltak. Sajnos a kezdő cégek töredéke tud a szó legszorosabb értelmében startup vállalkozássá válni. Nagy probléma, hogy ágazatok szerint a valódi innovatív szektorok alig szerepelnek, arányaiban sokkal több friss cégtulajdonos van a kereskedelemben és a logisztikában - derül k,i az Opten elemzéséből.

Az utóbbi néhány évben számos sikertörténetet lehetett hallani hazai és nemzetközi startup vállalkozásokról, többek között ez is erősítette az arányaiban amúgy is magas cégalapítási kedvet. Az Opten ügyvezető igazgatója, Tóth Tamás szerint a cégalapításoknak a harmada köthető olyan tulajdonoshoz, amely életében először kezd vállalkozásba. Az igazi kezdő vállalkozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés