Előfizetői tartalom

Óriási összeghez jutott a Raiffeisen

Portfolio
Befejeződött a Raiffeisen Bank International részvénykibocsátásának intézményi része. A 97,5 millió darab (a meglévő részvények felét jelentő) új részvény kibocsátása a 28,5 eurós jegyzési ár mellett azt jelenti, hogy a bank 2,78 milliárd eurónyi tőkét gyűjtött be, ami jóval magasabb a korábban jelzett 2,25 milliárd eurónál. A bank árfolyama jelenleg 2,3%-os plusz környékén mozog.

Gyorsított könyvépítés keretében végrehajtotta szerdán az osztrák bankcsoport a már évek óta lebegtetett és két héttel ezelőtt fél éven belülre jelzett részvénykibocsátását. A fontosabb részletek: A Raiffeisen Bank International menedzsmentjének döntése értelmében 28,5 euró volt a részvényenkénti jegyzési ár, ami mindössze közel 4,7%-os diszkontot jelent a keddi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés