Előfizetői tartalom

Nagy felhördülés fogadta az új banki javaslatot

Portfolio
Micahel Barnier belső piacért és szolgáltatásokért felelős uniós biztos rendszer szinten jelentős bankokról szóló (too big to fail) javaslatát több oldalról is kritizálják. A hitelezés visszafogása mellett egyes bankok teljesen megszüntethetik bizonyos szolgáltatásaikat a javaslat hatására, Európai parlamenti képviselők szerint pedig egyszerűen túl későn érkezett a javaslat ahhoz, hogy még a májusi választások előtt el tudják fogadni.

Franciaország és Németország szerint a 29 túl nagy bankra vonatkozó, a saját számlás kereskedés erőteljes visszafogásáról szóló javaslat csökkentheti a hitelezést, egyes bankok pedig bizonyos szolgáltatásaik megszüntetése mellett döntethetnek. A tervezet szerint ugyanis a nagybankoknak megtiltják a saját számlás kereskedést, a szabályozókat pedig felruházzák a hatalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés