Előfizetői tartalom

Többet fizet a részvényeseknek, mégis ütik a VIG-et

Portfolio
A Vienna Insurance Group, vagyis az Union és az Erste biztosító anyacége, ma közzétette tavalyi évre vonatkozó előzetes számait. A biztosítócsoport díjbevétele éves alapon közel 5 százalékkal 9,4 milliárd euróra csökkent, egyszeri hatások nélkül azonban 2,2 százalékos volt a bevételnövekedés. A társaság által jelzett eredmény 350 millió euró lehet. Az igazgatótanács 1,3 eurós részvényenkénti osztalékfizetésre tett javaslatot. Az előzetes jeletés hatására 1,6 százalékot esett a VIG árfolyama Bécsben.

A VIG a Magyarországon működő Union Biztosító és Erste Biztosító anyacége (valamint az AXA Biztosító felvásárlója) ma közzétette tavalyi egész évre vonatkozó előzetes számait. A csoport bevétele közel 5 százalékkal 9,4 milliárd euróra csökkent, de egyszeri tételek nélkül 2,2 százalékos volt a növekedés. A csoport díjbevételére negatívan hatott, hogy egyes üzleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés