Előfizetői tartalom

700 millió eurónyi rossz hitelétől szabadult az Unicredit

Portfolio
A legnagyobb olasz bank, az Unicredit tegnap bejelentette, hogy eladta 700 millió eurónyi késedelmes hitelét, az Intesa pedig belső rossz bank felállítását fontolgatja - számolt be a Financial Times. Az olasz bankok sorra lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ne bukjanak el az őszre tervezett banki stressz teszteken.

Hétfőn az Unicredit bejelentette, hogy 700 millió eurónyi nem teljesítő hitelét értékesítette az AnaCap Financial Partnersnek. A 10 éves hitelportfóliót körülbelül 1000 hitel alkotja, az adásvételről már december közepén megállapodtak a felek (a konkrét vételárról részletek nem derültek ki). Az Unicredit azután döntött a hitelek eladásáról, hogy egy államilag finanszírozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés