Előfizetői tartalom

Januárban sem tudott csodát tenni a kötvénykirály

Portfolio
Januárban az abszolút hozamú kötvényalapok nagyon jól teljesítettek, a világ legnagyobb alapját kezelő Pimco viszont az 1,35%-os havi teljesítményével csak a riválisok 40%-át tudta megelőzni. Szakértők szerint egy hónap alapján következtetés nehéz levonni, az biztos, hogy múlt hónapban azért nem tudtak jobb hozamot elérni, mert a rövid futamidejű amerikai kötvényekre fókuszáltak. A versenytársak között sokan inkább a hosszabb futamidők felé mozdultak el, ami kifizetődött, hiszen a 10 éves kötvényhozam 2012 májusa óta nem esett ekkorát - írja a Reuters.

A világ legnagyobb kötvényalapja, a 237 milliárd dolláros vagyont kezelő Pimco Total Return Fund 1,35%-os hozamot ért el 2014 januárjában. Mindezt pozitívan is lehet értékelni, mert tavaly 1994 óta a legrosszabb teljesítményt érte el az alap 1,92%-os veszteségével, viszont negatívan is, mivel a Morningstar összesítése szerint a rivális alapok felét nem tudta a Pimco legyőzni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés