Előfizetői tartalom

Gyötrődnek a betétek riválisai Európában

Portfolio
Az európai pénzpiaci alapokból tavaly 70 milliárd eurót vontak ki a befektetők, amihez hasonlóra 2010 óta nem volt példa. Szakértők szerint 2013-ban látszott először, hogy a lakossági és intézményi befektetők érdemben elmozdultak a kockázatosabb eszközök irányába, ami viszont nyomást helyezett a pénzpiaci alapokra. Nem könnyű a működési környezet az alapok számára, évente átlagosan 3-5 bázispontot tudnak megkeresni, amely jócskán elmarad a részvénypiaci vagy magas hozamú kötvények teljesítményéhez képest. Ráadásul a jogszabályi változások is gondokat okozhatnak - írja a Financial Times.

A tavalyi évben az európai befektetési alappiacon azok az eszközkategóriák tudtak nagyobb tőkebeáramlást felmutatni, amelyek a befektetők számára a pénzpiaci hozamoknál magasabbal kecsegtettek, így nagyon keresettek voltak a kötvény- és részvényalapok is az ügyfélkörben. Ezzel együtt a pénzpiaci alapok csak szenvedtek, a Fitch Rating gyűjtése szerint éves szinten a tőkekivonás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés