Előfizetői tartalom

Itt az Európai Bíróság nagy bejelentése - Mi lesz az OTP-vel?

Portfolio
Megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint azok a szerződési feltételek, amelyek a devizahitelek folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. Az iránymutatásul szolgáló inditvány tehát mozgásteret ad a Kúriának arra, hogy a szerződések egyes pontjait, ha kell, tisztességtelennek nyilvánítsák.

A lényeg: a Kúria vizsgálhatja a tisztességtelenséget valószínűsíthető, hogy lesz mozgástere belenyúlni a szerződésekbe a szerződések megsemmisítésére nem kell számítani Segítünk a bejelentés értelmezésben, olvassa el új cikkünket a témában:Kapcsolódó cikkünk2014.02.12Mit is mondott valójában az Európai Bíróság?Mi is ez a főtanácsnoki indítvány? A főtanácsnok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés