Előfizetői tartalom

Végül összeomlik-e a félelmetes árnyékvilág?

Portfolio
A China Credit Trust közlése szerint másfélszeresére nőtt egyetlen év alatt a trösztök eszközeinek értéke, ezzel közel 1,8 ezer milliárd dollárnyi eszközt kezeltek - írja a Bloomberg. Ebből is látszik, hogy a befektetők a magas kockázatok ellenére sokkal jobban kedvelik az alapokat Kínában, mint az alacsony hozamot ígérő betéteket. Még az sem rettenti el őket, hogy a tröszt egyik 3 milliárd jüanos terméke majdnem bedőlt.

Tavaly a kínai árnyékbankrendszer egyik jelentős, dinamikusan növekvő részét képező befektetési tröszt termékek 0,27 százaléka került bajba, ez körülbelül 20 milliárd jüannak megfelelő csődközeli állapotba jutott befektetésnek felel meg.Az eszközállomány minősége "meglehetősen egészségesnek számít", rendszerkockázatokkal nem kell számolni - állítja a China Credit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés