Előfizetői tartalom

Hitelei miatt teljesített harmatgyengén a K&H

Portfolio
A KBC magyar leánybankja elsősorban a megugró hitelezési céltartalék miatt tudhat nehéz negyedévet maga mögött. A bank közleménye szerint a céltartalékok közel triplázódása elsősorban abból származik, hogy a K&H az Európai Bankfelügyelet (EBA) új irányelveinek megfelelően áttekintette átstrukturált hitelportfoliójának minősítését.

A K&H Bankcsoport 17,4 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta 2013-at, szemben 2012-vel, amikor az adózás utáni eredmény 20,5 milliárd forintot tett ki. A tavalyi utolsó negyedévet 1,2 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta a bank, amely éves alapon 80 százalékos csökkenésnek felel meg. A gyenge eredményt a hitelezési céltartalékok közel háromszorosára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés