Előfizetői tartalom

A diákhitel miatt nem veszünk majd lakást?

Portfolio
Agyonnyomják a fiatal amerikaiakat a diákhiteleik. Tízből hét fiatal hitelt hordoz a vállán végzése után, ráadásul minden tizedik nem is képes időben fizetni a törlesztőrészleteit. Ennek pedig nemcsak az egyén szintjén van szomorú következménye, hanem az egész makrogazdaságra kihat. A Washington Post mai cikkében rámutatott, hogy ez a jelenség állhat az első lakásvásárlók számának drasztikus visszaesése mögött.

Rendkívül nyomott az első lakásvásárlások szintje az Egyesült Államokban és ennek az egyik fő oka az lehet, hogy az először otthont vásárló réteget erőteljesen nyomják a diákhitelek - mutat rá a Washington Post mai cikkében. Az újabb generációk ugyanis átlagosan jóval nagyobb adósságállománnyal végeznek a felsőoktatásban, mint elődeik. Erre adódik rá az a tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés