Előfizetői tartalom

Először lett nyereséges a CIG Pannónia (3.)

Történetének első nyereséges évét zárta a CIG Pannónia - derült ki az életbiztosító ma reggel 7 óra tájban közzétett gyorsjelentéséből. Egészségesnek azonban semmiképp sem mondható folyamatok zajlanak a társaságnál: az értékesítés akadozik, a negyedik negyedéves díjbevételek 42%-kal maradtak el az egy évvel korábbi alacsony bázistól. Fontosabb részletek: 139 millió forintos (MSZSZ szerinti) nettó nyereséget ért el a biztosító a negyedik negyedévben, ezzel a menedzsment által korábban jelzettnél előbb, már 2013-ban nyereséges lett a biztosító 410 millió forintos éves eredménnyel. A negyedik negyedéves 4,3 milliárd forintos díjbevétel 42%-os, a teljes évi 16,7 milliárd forint pedig 26%-os visszaesést jelent egy év alatt, az értékesítés továbbra is gyengén teljesít, pedig a negyedik negyedév szezonálisan jól szokott alakulni. A fentiek közötti ellentmondás oka: az életbiztosító portfóliója (elsősorban unit-linked termékpaletta) sajátos költségszerkezettel rendelkezik: a működés hatodik évében tette nyereségessé először a társaságot, amihez szigorú költséggazdálkodás is kellett. A biztosító igazgatósága új stratégiai irányvonal bevezetéséről döntött, amelyben stagnáló új szerzés és díjbevételi teljesítmény mellett is a hatékonyság növelése és a szervezeti működés optimalizálása mellett a stabilan javuló nyereségességre fókuszál.

Közeledik a Portfolio.hu éves Biztosítási Konferenciája! Regisztráljon Ön is! Díjbevételek, értékesítés Elemzői becslés nem érkezett a CIG Pannónia negyedik negyedéves eredményére vonatkozóan. A bázishoz képest ugyanakkor mind éves, mind negyedéves tekintetben visszaesés látható: a 2012 végihez képest 67%-kal, 2013 harmadik negyedévéhez képest pedig 41%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés