Előfizetői tartalom

Gyorsabban haladhatunk a bankunió felé

MTI
A tervezett tíz évnél gyorsabban is létrejöhet a tagállami bankszanálási alapok egységesítésével a bankunió utolsó pilléreként emlegetett egységes bankszanálási alap, a tagállamok közötti egyeztetésen az ötéves átmeneti időszak is felmerült, miközben az Európai Bizottság hét évre rövidítené le az egységes alap feltöltésének idejét - árulta el egy neve elhallgatását kérő brüsszeli forrás kedden, az uniós pénzügyminiszterek tanácskozását követően.

A tisztviselő világossá tette ugyanakkor, hogy a németek csak akkor mennének bele a tagállami alapok egységesítésének felgyorsításába, ha azzal párhuzamosan a befizetések üteme is nő. A pénzügyminiszterek decemberben állapodtak meg abban, hogy a bankszanálási irányelvben lefektetett, minden ország által kötelezően, a bankszektor befizetéseiből létrehozandó tagállami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés